­ ÇOBAN PİLAVI | Kültür Portalı

Çoban Pilavı - Isparta

MALZEMELER                                                                                      

 6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika        

  • 1 Su Bardağı Bulgur

  • 4 Adet Sivri Biber

  • 1 Adet Kuru Soğan

  • 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

  • 1 Adet Orta Boy Patates

  • 2 Adet Orta Boy Domates

  • 2 Su Bardağı Kaynamış Koyun Sütü veya Su

  • Tuz

YAPILIŞI

İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Soğan hafif pembeleşince içine doğranmış biber ve bulgur katılarak üç veya dört dakika daha kavrulur. Süt, nohut büyüklüğünde doğranmış patates, kabuğu soyularak ince doğranmış domates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.

  Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1714    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi