­ KAYSERİ MANTISI | Kültür Portalı

Kayseri Mantısı - Kayseri

• 1 kase yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı tuz

Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır
• Hamurun hazırlanması: Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekleyerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 3 adet beze yapın.
• Kıymalı harcın hazırlanması: Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
• Mantıların yapım aşaması: Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın. 1cm. genişliğinde şeritler kesin,kesilen şeritlerden 1cm.'lik kare mantı hamuru hazırlayın. Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun. Ters köşeleri karşılıklı gelecek şekilde hamurları kapatın. Diğer iki adet bezeyide aynı şekilde yapın.
• Sosun hazırlanması: Tereyağını tencereye alın, ufak doğranmış yeşil biberleri kavurun. Kavrulan bibere domates salçası, tuz, kırmızı toz biber ekleyi ve 1-2 dakika daha kavurun.En son ufak doğranmış domatesleri ilave ederk 10 dakika daha pişirip sosu hazır edin.
• Kaynamış tuzlu suya mantıları atıp pişirin. Mantıları süzün, süzülen sudan 3 bardak ayırıp, hazırladığımız sosa ilave edip kaynatın. Mantıları sosun içine atıp karıştırın ve birkaç dakika pişirip tabağa alın. Üzerine sarımlaklı yoğurdu ilave ederek servis edin.

Kaynak: Kayseri, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yunus Emre AKKOR, Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 2607    Eklenme Tarihi : 27 Eylül 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Kasım 2023 Pazartesi