­ KESME ÇORBA | Kültür Portalı

Kesme Çorba - Kars

MALZEMELER •1 Su Bardağı Yeşil Mercimek •4 Çorba Kaşığı Yoğurt •2 Çorba Kaşığı Un •1 Çorba Kaşığı Tereyağı •Yarım Limon •1 Tutam Taze Nane •Tuz •Su Hamuru İçin: •1 Su Bardağı Söke Un •1 Yumurta •1 Çay Kaşığı Tuz YAPILIŞI:Yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 cm. kalınlığında açın. Hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla önce ince şeritler kesin, sonra diğer taraftan da keserek küçük küpler elde edin. Haşlanmış mercimeği sıcak suya koyun ve hamurları ilave edip kaynatın. Terbiyesi için yoğurdu, unu ve yarım limon suyunu karıştırın. Önce soğuk su sonra sıcak su verin. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ilave edin. Kaynayınca altını kapatın ve servis kasesine alın.

Görüntülenme Sayısı : 1732    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma