­ PAPARA | Kültür Portalı

Papara - Karaman

Papara Tarifi

Papara İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 500 gr. yağlı tulum peyniri,
  • 150 gr. tereyağı, 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 adet soğan,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz, 
  • 3 su bardağı su.

Papara Nasıl Yapılır?

Yağlı tulum peynirini 5- 6 saat önceden suya ıslatın. Tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı çevirin. Salçayı koyup karıştırarak 3 bardak suyu dökün ve tuzunu da koyun ve kaynamaya bırakın. Islanan peynir kaynayan karışıma eklenir. Diğer bir kaba ekmek kızartma makinasında kızartılmış ve doğranmış ekmekler konulur. Ocaktan indirilen karışım ekmeğin üzerine dökülür. Tereyağı eritilir, pul biber ilave edilir, üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapın.

( Tarif Fatma Keçeci) İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 638    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma