­ HAPISA | Kültür Portalı

Hapısa - Kahramanmaraş

Hapısa Tarifi

Hapısa Hazırlık Süresi: 10 dakika.

Pişirme Süresi: 20 dakika.

Hapısa İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-2 su bardağı pekmez (gün pekmezi)

-4 su bardağı ılık su

-5 su bardağı buğday nişastası

Hapısa Nasıl Hazırlanır?

4 su bardağı ılık sudan 2 su bardağı su ayrılır ve suya un ilave edilerek çırpılır. Gün Pekmezi ve 2 su bardağı ılık su karıştırılarak ocağa konur kaynamaya başlayınca nişasta karışımı süzgeçten geçirilerek kaynar şerbete dökülür. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Soğutulduktan sonra yüzeyine dövülmüş ceviz ilave edilerek servise sunulur. Önlemler-Öneriler: Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilirse hapısa daha lezzetli olur.

Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 284.

Görüntülenme Sayısı : 2416    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Mayıs 2019 Cuma