­ PİDELİ KÖFTE | Kültür Portalı

Pideli Köfte - Bursa

Bursa merkez Kayhan mahallesinde pideli köfte satan dükkanlarda yapılmaktadır.

Pideli Köfte Malzemeleri Nelerdir? 

  • 500 gr Kıyma
  • 3 Adet Kebaplık Küçük Pide
  • 250 gr Tereyağı
  • 250 gr Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Tuz
  • Domates Salçası

Pideli Köfte Nasıl Yapılır?

Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3143    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Haziran 2020 Perşembe