­ TURP SALATASI | Kültür Portalı

Turp Salatası - Isparta

MALZEMELER                                                                                    

6-8 Kişilik – Hazırlama Süresi: 10 dakika              

  • 2 Adet Beyaz Turp

  • 2 veya 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

  • 2 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Sırma

  • 1 Fincan Su

  • Tuz

YAPILIŞI

Sırma küçük parçalar halinde doğranıp, bir fincan ılık suda ıslatılıp eritilir. Turplar soyulup rendelenerek, elde suyu sıkıldıktan sonra geniş bir kâse içine konulur. Üzerine tuz, yağ ilave edilip iyice harmanlandıktan sonra servis tabağına alınır ve hazırlanan sırma sosu üzerine gezdirilir.

  Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Salatalar
Görüntülenme Sayısı : 503    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba