­ YOKA TATLISI | Kültür Portalı

Yoka Tatlısı - Amasya

Yoka Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? 

Hamur için:

• 1 yumurta

• 1 çay bardağı süt

• 1 fincan sıvı yağ

• 1 fiske tuz

• 2 su bardağı ceviz

• Alabildiği kadar un

Kızartmak için:

• 150 g  tereyağı

Şerbeti için:

• 1 kg şeker

• 4 su bardağı su

• Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yoka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler karıştırılır. Un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezeler ayrılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yufkalar açılabildiği kadar büyütülür. Sac üzerinde kızarmadan çevire çevire kabartılarak kurutulur. Tatlı yapılacağı zaman su ile ıslatılır. Arasına ceviz konularak istenilen şekil verilir veya tepsiye düz olarak dizilir. Orta kata ceviz konulur. Nemli iken kesilerek şekil verilir. Pembeleşinceye kadar fırında kızartılır. Üzerine şerbeti soğuk olarak dökülür. Servise hazırdır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1698    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi