­ BÖRÜLCE BÖREĞİ | Kültür Portalı

Börülce Böreği - Denizli

MALZEMELER: • 3 adet kuru yufka • 1 çay bardağı yağ • Yarım kilo börülce • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber

 

HAZIRLANIŞI: 1 çay bardağı yağ ile ufalanmış kuru yufkalar 15 dakika karıştırılarak kızartılır. Börülceler haşlanır. Haşlanan börülceler kızartılmış yufkaların içine ilave edilip, 5 dakika daha karıştırılır. Birer çay kaşığı tuz ve karabiber ilave edilir. SERVİS: Sıcak olarak turşu ile servis yapılır. Tarif: Fatma YAĞCIOĞLU Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3942    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi