­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Kocaeli

Kuymak İçin Gerekli  Malzemer:

  • 1/5 kg su
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 300 gr telli peynir

Kuymak Yapılışı:

Tereyağı pembeleşinceye kadar kızdırılır ve su koyulur. 1 yemek kaşığı tuz ilave edildikten sonra 3 yemek kaşığı mısır unu karıştırılarak ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişirilir. 300 gr telli peynir konulur 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2215    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2020 Cuma