­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Kocaeli

Malzeme: 1/5 kg su, 3 su bardağı mısır unu, 250 gr tereyağı, 1 yemek kaşığı tuz, 300 gr telli peynir. Yemeğin Hazırlanışı: Tereyağı pembeleşinceye kadar kızdırılır, su koyulur 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir soğuk suya 3 yemek kaşığı mısır unu karıştırılarak ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişirilir. 300 gr telli peynir konulur 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 2185    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2017 Pazartesi