Kuymak - Kocaeli
Kuymak İçin Gerekli Malzemer:
- 1/5 kg su
- 3 su bardağı mısır unu
- 250 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 300 gr telli peynir
Kuymak Yapılışı:
Tereyağı pembeleşinceye kadar kızdırılır ve su koyulur. 1 yemek kaşığı tuz ilave edildikten sonra 3 yemek kaşığı mısır unu karıştırılarak ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişirilir. 300 gr telli peynir konulur 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kocaeli Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3157
Eklenme Tarihi :
18 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
13 Mart 2020 Cuma