­ KOÇHİSAR USULÜ BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı - Ankara

Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir? Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı eritilir, domates ve yeşil biber doğranarak tere yağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Et suyu ilave edilip kısık ateşte bulgurun üzerindeki su çekinceye kadar pişirilir. Pişirme işlemi bittikten sonra ocaktan indirilir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır.

Servis Şekli: Yemek kabı içerisinde veya yufka ekmeği üzerine dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 1479    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Mayıs 2019 Cuma