­ SAP AŞI | Kültür Portalı

Sap Aşı - Isparta

MALZEMELER                                                                                      

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika

  • 1 kg Ispanak Sapı
  • 250 gr Kıyma
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Ispanaklar temizlenerek saplarının kalın kısmı ayrılır. Yumuşayıncaya kadar suda haşlanır. Haşlanan ıspanak saplarının suyu süzülür ve ince ince doğranır. Yayvan bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritilerek içine kıyma ve soğan ilave edilir. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanak sapları ile salça da ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Suyu katılarak 15–20 dakika pişmesi için beklenir. Pişmesine yakın, üzerine yumurta kırılır ve tuz ilave edilir. Yumurtalar karıştırılmadan kapağı kapatılır. Ocağın altı kapatılarak biraz dinlendirilir. Üzerine limon sıkılarak, sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 578    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe