­ OVMA HELVASI | Kültür Portalı

Ovma Helvası - Isparta

Ovma Helvası Malzemeleri Nelerdir? (10-12 Kişilik)                                             

Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20-25 dakika

  • 1 kg Pekmez
  • 1,5 kg Buğday Nişastası
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Su
  • 250 gr Ceviz İçi

Ovma Helvası Nasıl Yapılır?

Nişasta, biraz suyla ezilir ve sulandırılır. Pekmez ve tereyağı ilave edilir. Ateşe konularak sürekli karıştırılır. Pilav kıvamına geldiğinde ateşten indirilir. Pişirildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz içi konularak servis yapılır.    

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 779    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba