­ MELOCAN(DİKEN UCU) KAVURMASI | Kültür Portalı

Melocan(Diken ucu) Kavurması - Ordu

Malzemeler : 1 kg. melocan, 2 baş kuru soğan, 3-4 baş yeşil soğan, Sıvıyağ,1-2 diş sarımsak, Yapılışı : Ayıklanıp yıkanan melocanlar soğuk suya konulup, suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeçte süzülür. Küçük küçük doğranarak suyu sıkılır. kızgın yağda soğanlar iyice kavrulur. Bir iki diş sarımsak doğranır. Melocanlar içine konulur ve soğanlarla özlenmesi için kısık ateşte biraz pişmesi sağlanır.Servis tabağına alınarak, servis yapılır. Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 813    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi