­ ÇORTİ | Kültür Portalı

Çorti - Muş

Çorti Tarifi

Malzemesi :( 5 kişilik)

  • 2 kg kışlık hazırlanmış çorti ( lahana turşusu)
  • 1 kg kemikli dana eti
  • 1 su bardağı yarma (beyaz buğday)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber

Çorti Nasıl Yapılır

Çorti ve yarma bir tencerede kaynadıktan sonra kaynama esnasında etler ilave edilir. 1 saat kaynadıktan sonra 1 adet soğan, yağ, salça ve pulbiber kavrulup ilave edilir. Kıvama gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra servis edilir.

Etli Sebze Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1199    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi