Çorti - Muş
Çorti Tarifi
Malzemesi :( 5 kişilik)
- 2 kg kışlık hazırlanmış çorti ( lahana turşusu)
- 1 kg kemikli dana eti
- 1 su bardağı yarma (beyaz buğday)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
Çorti Nasıl Yapılır
Çorti ve yarma bir tencerede kaynadıktan sonra kaynama esnasında etler ilave edilir. 1 saat kaynadıktan sonra 1 adet soğan, yağ, salça ve pulbiber kavrulup ilave edilir. Kıvama gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra servis edilir.
Çorti
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4415
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2020 Pazartesi