­ KIYMALI SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kıymalı Su Böreği - Denizli

MALZEMELER : Hamur için; • 500 gr un • 6 tane yumurta • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı su İçi için; • 500 gr kıyma • 2 tane soğan • 1 demet maydanoz • 1 yemek kaşığı pul biber • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 yemek kaşığı tuz • 1 çay bardağı sıvıyağ

 

HAZIRLANIŞI : Hamurun Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaba kırılır tuz ve su ilave edilerek çırpılır. Alabildiği kadar un koyularak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur 12 eşit parçaya bölünerek yufka şeklinde açılır. İçinin Hazırlanışı: Bir tavaya yağ koyulur soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıymada ilave edilerek iyice pişirilir. Daha sonra baharatlar, tuz ve maydanoz ilave edilerek iyice karıştırılır ve ocaktan alınır. Böreğin Hazırlanışı : Yufkalar kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan yufkalar soğuk suya alınır. Ve bir bezle suyu kurulanır. Kurulanan yufkalar yağlanmış bir tepsiye her yufkanın arası yağlanarak serilir ve altı yufkadan sonra hazırlanan kıymalı harç koyulur. Daha sonra diğer altı yufkada araları yağlanarak üst üste koyulur. En üstüne yağ ve yumurta sürülerek fırına verilir. 150 derece ısıtılmış fırında pişirilir. SERVİS : Su böreği sıcak olarak servise sunulur. Tarif: Behice ÇEVİK Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 974    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi