­ KURU KAYISI HOŞAFI | Kültür Portalı

Kuru Kayısı Hoşafı - Isparta

Kuru Kayısı Hoşafı Malzemeleri Nelerdir                                                                         

4-6 Kişilik - Hazırlama Süresi: 30 dakika

1 küçük kase kuru kayısı

1 çay bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır

Kayısı ayıklanarak yıkanır. Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Kaynamakta olan şekerli suya, kayısılar eklenerek kaynatılmaya devam edilir. Kayısılar piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuduktan sonra kâselere konularak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 7158    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2023 Cuma