­ KURU KAYISI HOŞAFI | Kültür Portalı

Kuru Kayısı Hoşafı - Isparta

MALZEMELER                                                                                

4-6 Kişilik - Hazırlama Süresi: 30 dakika

- 1 Küçük Kâse Kuru Kayısı

- 1 Çay Bardağı Toz Şeker

- 3 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Kayısı ayıklanarak yıkanır. Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Kaynamakta olan şekerli suya, kayısılar eklenerek kaynatılmaya devam edilir. Kayısılar piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuduktan sonra kâselere konularak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1651    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Mart 2018 Perşembe