­ TİRİTLİ ISPANAK | Kültür Portalı

Tiritli Ispanak - Tokat

Tiritli Ispanak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg ıspanak
  • 100 gr pastırma
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tiritli Ispanak Nasıl Hazırlanır?

Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır, doğranır ve haşlanır. Yağda soğan ve pastırma pembeleşinceye kadar kavrulur. Ispanaklar üzerine eklenir. Sonra baharatı, salçası ve suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca pirinç ve tuz ilave edilerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirlir.

Kaynak : İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 3364    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2020 Pazartesi