­ AY ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Ay Çöreği - Ankara

MALZEMELER 3 su bardağı un 150 gram margarin 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 kahve fincanı süt 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası 2 adet yumurta Limon kabuğu rendesi İçi Malzemesi: 1 Su bardağı ceviz veya fındık içi Yarım su bardağı toz şeker Yarım kahve fincanı süt 1 tatlı kaşığı yeni bahar Yarım kahve fincanı tarçın 3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi 2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm YAPILIŞI Un elenerek ortasına sütle ezilmiş bira mayası pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu ren-desi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır). İçinin Hazırlanması: Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar, üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir. Mayalanan hamur küçük parçalara bölünerek 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1243    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe