­ GÖL LEVREĞİ | Kültür Portalı

Göl Levreği - Isparta

MALZEMELER                                                                                  

Tek Kişilik – Pişirme Süresi: 5 dakika

  • 1 Adet Göl Levreği
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Yaş Maya
  • 1 Çay Kaşığı Salça
  • Tuz
  • Su
  • Sıvı Yağ (Kızartmak için)

YAPILIŞI

Temizlenen levrek yıkanır, kılçığı çıkartılır. Diğer tarafta un, tuz, yaş maya ve su ile bulamaç hazırlanır. Renk vermesi için bulamaca az miktarda salça katılır. Levrek bulamaca batırılarak kızgın yağ içerisinde kızartılır. Yeşil salata eşliğinde sıcak servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2896    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2018 Cuma