­ HÖŞMERİM | Kültür Portalı

Höşmerim - Balıkesir

Balıkesir mahalli yemekleri oldukça zengindir. Bu yemekler özellikle düğün, hayır gibi törensel mahiyetteki toplantılarda hazırlanmakta ve davetlilere sunulmaktadır.

Höşmerim  Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kg. tuzsuz taze peynir,
  • 2 yumurta sarısı
  • 250 gr. irmik
  • 100 gr. un
  • 1kg. toz şeker
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu

Höşmerim  Nasıl Yapılır? 

1 kg. tuzsuz taze peynir tencereye konur. İçine bir çay kaşığı kabartma tozu atılır. 2 yumurta sarısı çalkalanarak ilave edilir. Hafif ateşte karıştıra karıştıra yağı çıkıp bal rengi sarısına bürünene kadar bir saat pişirilir. Kıvama gelmiş olan peynire 250 gr. irmik , 100 gr un, 1kg. toz şeker ilave edilir. Şeker eriyip yağ salana kadar bir süre karıştırılır. Renk için bir miktar safran konulabilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. 

Kaynakhttp://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 2425    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2020 Çarşamba