­ DÖVME | Kültür Portalı

Dövme - Isparta

MALZEMELER                                                                                         

  6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 2,5 saat        

  • 2 Su Bardağı Dövme (Dövülmüş Buğday)

  • 1 Çay Bardağı Nohut

  • 4,5 Su Bardağı Su

  • 500 gr Koyun Eti (Kemiksiz)

  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz

  • 6 Çorba Kaşığı Tereyağı

YAPILIŞI

Dövme ve nohut yıkanır, akşamdan su ile ayrı ayrı ıslatılır. Et kuşbaşıdan biraz daha irice doğranır, nohutla birlikte tencereye konulup, et ve nohut yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirilir. Et suyuna  sıcak su eklenerek  4,5 su bardağına tamamlanır, et-nohut  karışımına eklenir, dövme ve tuz ilave edilerek, dövme yumuşayıp  kabarıncaya kadar 50-60  dakika pişirilir, üzerine eritilmiş yağ gezdirilir,  20 dakika dinlendirilir, servis tabağına alınarak, karabiber serpilip, servis yapılır.

 Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 1063    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi