­ TAZE FASULYE KAVURMASI | Kültür Portalı

Taze Fasulye Kavurması - Amasya

• Karabiber, tuz

• 3 adet yumurta

• 1 demet maydanoz

Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Fasulyeler ayıklanır, yıkanır üçe kırılır. Yağda kıyma kavrulur üzerine fasulyeler eklenir. Hoplatılarak solana kadar pişirilir. Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber eklenir. Domates ve fasulyeler piştikten sonra bir tabağa kırılmış ve hafif çırpılmış 3 yumurta ilave edilerek üzerine doğranmış maydanoz serpilir. Kapağı kapatılarak yumurtalar katılaşana kadar pişirilir. Tahta kaşıkta tencerede karıştırarak dağıtılır. Sıcak olarak servis yapılır. NOT: Domates salatası, ayran, semaver çayıyla servis edilir. Saç ekmeğine (işkefeyle) kavurmadan sarılarak da yenilir. Fasulye yerine taze biber konularak diğer malzemelerle birlikte "biber kavurması" adı altında yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1131    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Ocak 2020 Pazartesi