­ SÜTLÜ KEŞKEK ÇORBASI | Kültür Portalı

Sütlü Keşkek Çorbası - Karabük

Sütlü Keşkek Çorbası Tarifi

Sütlü Keşkek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-1. 5 su bardağı keşkek
-1.5 kg süt 
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı salça 
-Tuz 
-Karabiber 

Sütlü Keşkek Çorbası Nasıl Yapılır? 

Keşkek çorba yapılmadan önce akşamdan yumuşaması ve şişmesi için tencerede kaynatılır. Kaynayan keşkeklik üzerine soğuk su ilave edilir ve sabaha kadar bekletilir. 
Sabaha kadar, keşkeklik suyu çekerek şişer. Bunun üzerine yeteri kadar karabiber, tuz ve süt ilave edilir ve kaynatılır. 
Ocaktan indirildikten sonra servis kaplanna konulur. 
Üzerine tereyağında kızdırılmış salçadan oluşan karışım ilave edilip servis edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 3166    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba