­ PATLICANLI PİLAV | Kültür Portalı

Patlıcanlı Pilav - Amasya

Patlıcanlı Pilav Malzemeleri Nelerdir?

• 500 g patlıcan

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı pirinç

• 2 su bardağı su

• Tuz 

 Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar tamamen soyulup küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzu atılır. Kaynadıktan sonra pirinç ilave edilip pişirilir.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1503    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi