­ TOYKA ÇORBASI | Kültür Portalı

Toyka Çorbası - Amasya

Amasya Toyka Çorbası  Malzemeleri Nelerdir

  •  500 g süzme yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 kaşık un
  • 5 kaşık yarma
  • 1 su bardağı ıslatılmış nohut
  • Nane ve tereyağı
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre)
  •  Et suyu

Amasya Toyka Çorbası Nasıl Yapılır

Bir tencerenin içinde yumurta sarısı, un, yoğurt, yarma, döğülmüş 1 diş sarmısak ve nohut konup et suyu ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Piştikten sonra bir tavada tereyağı ve nane kızdırılarak üzerine dökülür. Servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5898    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı