­ AMASYA TOYKA ÇORBASI | Kültür Portalı

Amasya Toyka Çorbası - Amasya

Amasya Toyka Çorbası Malzemeleri Nelerdir? 

• 500 g süzme yoğurt

• 1 tane yumurta

• 1 kaşık un

• 5 kaşık yarma

• 1 su bardağı ıslatılmış nohut

• Nane ve tereyağı

• 1 diş sarımsak (arzuya göre)

• Et suyu

Amasya Toyka Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içinde yumurta sarısı, un, yoğurt, yarma, döğülmüş 1 diş sarmısak ve nohut konup et suyu ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Piştikten sonra bir tavada tereyağı ve nane kızdırılarak üzerine dökülür. Servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1678    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Nisan 2020 Perşembe