­ BÖREK ÇORBASI | Kültür Portalı

Börek Çorbası - Gaziantep

• nane
  • tuz
  • sadeyağ

Börek Çorbası Nasıl Yapılır

Hamur yoğrulur, üzeri nemli bir bezle örtülerek yaklaşık bir saat dinlendirilir. Kıyma kıyılmış bir baş soğan, bir kaşık sadeyağ ile kavrularak soğumaya bırakılır. Hamur yufka ekmekten biraz kalın olarak açılır. İçine kavrulmuş kıyma yayılarak açılan hamur ikiye katlanır, bıçakla birer cm eninde kesilir, sonra 5 i,10 u yan yana ve üst üste konularak aynı şekilde boyunda kesilir (hamurlar tavla zarı büyüklüğünde olmalıdır) uçları kapatılır. Hamurun kesimi bittikten sonra bir tepsiye yayılarak kurutulur. (isteğe göre kurutulan hamurlar yağda kızartılabilir). Bu arada soğanlar yemeklik doğranır. Et ile nohut üzerine basacak kadar suyla pişirilir. Soğanlar eklenir ve yemeğin yoğurdu hazırlanır (yoğurt süzülür kesilmemesi için içine bir yumurta kırılarak veya bir kaşık soda eklenerek hafif ateşte kaynatılır). Yoğurt etin bulunduğu tencereye boşaltılır. Yaklaşık 5 dakika kaynatıldıktan sonra hazırlanan hamurlar eklenir, hamurlar pişince çorba ocaktan alınır üzerine sadeyağ ve nane dökülerek servis yapılır.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4457    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2023 Çarşamba