­ DEDEGÖL DAĞI | Kültür Portalı

Dedegöl Dağı - Isparta

Dedegöl Dağı, 2998 metre yüksekliği ile Orta Toroslar’ın en yüksek tepesi olup, yılın on bir ayı kar bulunur. Bu dağda bulunan Karagöl görülmeye değerdir. Dağ yürüyüşü, kamp, tırmanma için uygun yer ve imkanlar sunar. Pınargözü Mağarası’nın üstünde bulunan Melikler Yaylası’na Türkiye’nin birçok yerinden gelen binlerce dağcı öbek öbek çadırlarını kurarak her yıl Dağcılık Şenliği’nde bir araya gelmektedir. Üç gün süren Dağcılık Şenliği’nde, Dedegöl Dağı’na zirve yapılmaktadır. Melikler Yaylası ve Dedegöl Dağı’nın çevresi, endemik bitki yönünden oldukça zengindir. Dedegöl Dağı zirvesindeki Karagöl ve sadece Dedegöl Dağı eteklerinde yetişen Dedegül Çiçeği dağcıların ilgi odağıdır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Gezilecek Yerler

Dedegöl Dağı'na her tür araçla ulaşım sağlanabilmektedir.
Dedegöl Dağı, Yenişarbademli/ Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 21877    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2021 Salı