­ ESPİYE YEDİ DEĞİRMENLİ MAĞARASI | Kültür Portalı

Espiye Yedi Değirmenli Mağarası - Giresun

Espiye ilçe merkezine 33 kilometre uzaklıkta,  Avluca Köyü ve Yeniköy arasında yer almaktadır. Burada içinden çıkan suyun yedi değirmeni çalıştırdığı karstik kaynağın, aslında bir mağara olduğu tespit edilmiştir. Mağaranın en önemli özelliği içinde suyun gür bir şekilde akmasıdır. Mağara, 207 metre uzunluğundadır ve yüksekliği yarım metre ile on metre arasında değişmektedir. Ayrıca mağara, sarkıt, dikit ve benzeri oluşumlarla süslü, sür realist bir tablo gibidir. Her santiminin 50 ile 80 yıl arasında oluştuğu belirtilen sarkıtların boyları 1,5-2 metreyi bulmaktadır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa-Kültür Turizmi
Giresun'a 62 kilometre, Espiye İlçesi'ne 28 kilometre mesafedeki tabiat parkı, Espiye ilçesi, Yeniköy, Akkaya ve Avluca köylerinin sınırlarının içerisinde olup, ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
Yeniköy Köyü Espiye/ Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6411    Eklenme Tarihi : 31 Ağustos 2021 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi