­ PATLICAN REÇELİ | Kültür Portalı

Patlıcan Reçeli - Iğdır

Patlıcan Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:

  • 10 küçük patlıcan
  • 1 kg şeker
  • 1 limon
  • 250 gr sönmemiş kireç
  • 250 gr zey
  • 2 lt su 

Patlıcan Reçeli Yapılışı:

Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşınca tırnak üzerine bir damla şurup dökülür, akmazsa ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.

Iğdır Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4082    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2020 Pazartesi