­ PATLICAN REÇELİ | Kültür Portalı

Patlıcan Reçeli - Iğdır

MALZEME: 10 küçük patlıcan 1 kg şeker 1 limon 250 gr sönmemiş kireç 250 gr zey 2 lt su HAZIRLANIŞI: Patlıcan reçeli - tabakta Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşınca tırnak üzerine bir damla şurup dökülür, akmazsa ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur
Görüntülenme Sayısı : 3019    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi