­ FINDIKLI KADAYIF | Kültür Portalı

Fındıklı Kadayıf - Giresun

Fındıklı Kadayıf  Malzemeleri Nelerdir? 
  • 1/2 kg kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş fındık
  • 5 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • Limon suyu

Fındıklı Kadayıf  Nasıl Yapılır?

Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. içerisine bir kaç damla limon suyu ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 1685    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba