­ SOĞAN DOLMASI | Kültür Portalı

Soğan Dolması - Van

Malzemeler:

- Van Balığı

- Balık havyarı

- Tuz ve karabiber

- Maydanoz

- Soğan

- Un, yumurta ve yağ

Malzemesi: Karaciğer zarı soyulur temizlenir. Ufak parçalar halinde doğranır. Tencereye yağ koyulur ciğer yağda hafif kavrulur üzerine salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilir. Üzerine yeterince kaynamış su ilave edip ciğerler pişirilir, Bir tarafta arpacık soğanlar soyulup ciğerlerin pişmesine yakın yemeğe ilave edilir. Soğanlarda pişince yemek servise alınır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III,  Halk Kültürü II, Sayfa: 224

 

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 594    Eklenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Temmuz 2018 Salı