­ ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Kapuska - Karabük

Zeytinyağlı Kapuska  Tarifi

Zeytinyağlı Kapuska İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-Yarım kg lahana 
-2 soğan büyük boy
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı pirinç
-Yarım su bardağı su
-Tuz 
-Karabiber 
 
Zeytinyağlı Kapuska Nasıl Yapılır? 
 
Yağ ile soğan, salça kavrulur. Lahana koyulur. 
Lahana suyunu koyverince azıcık su ve pirinç eklenir. 
Baharatlar eklenerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 904    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba