­ KİRAZ TUZLUSU DİBLESİ | Kültür Portalı

Kiraz Tuzlusu Diblesi - Giresun

Malzemeler:

1/2 kg. kiraz tutlusu, 1-2 adet soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 adet havuç ve fındık yağı

Hazırlanışı:

Tuzu çıkarılan kirazlar, yağ ile kavrulmuş soğanlara ilave edilir. Küçük küçük doğranmış havuçlar soğanların üzerine yayılarak en üzerine yıkanmış olan pirinçler ilave edilip, yeterince su konularak tencerenin ağzı kapatılıp 20 dk. kadar pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun...

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 2018    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2018 Salı