Cevizli Karalahana - Akıkan Yalazanı Ahulçapa - Düzce
Malzemeler;
- 2 kg karalahana
- 1 kg iç ceviz
- 3 yemek kaşığı yemeklik acıka
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 kâse yoğurt
- 1 dilim abısta (Mısır unundan yapılan katık)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet kişniş
Hazırlanışı;
İki kg karalahana bir tencerede haşlanır. Haşlama işleminden sonra karalahanalar ince ince doğranır. İçine bir kilogram çekilmiş iç ceviz ve abısta karışımı acıka ilave edilir. Daha sonra bir kâse yoğurt ve limon suyu eklenerek iyice yoğrulur. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve kişniş ilave edilerek servise hazır hale getirilir.
Hazırlanış Süresi : 120 dakika 6-8 kişilik
Bu tarif Düzce Abhaz Kültür Derneği işbirliği ile hazırlanmıştır.
Cevizli Karalahana Akıkan Yalazanı Ahulçapa
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Cevizli Karalahana Akıkan Yalazanı Ahulçapa
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1237
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Şubat 2018 Pazartesi