­ EŞGİLİ (EKŞİLİ) | Kültür Portalı

Eşgili (Ekşili) - Van

Malzemeler:

- 200 gr et

- 1 Demet Evelik otu

- 2 Adet soğan

- 0,5 Su bardağı sıvı yağ 

- Yarım demet taze kişniş otu

-  2 Yemek kaşığı domates salçası

- Bir miktar ekşi erik pestli 

- Yeteri kadar tuz

- Su

- 4 Adet yumurta

 

Yapılışı: Söğüş doğranmış soğan et ile birlikte yağda pembeleşinceye kadar kavrulur,  salça ilave edilir. Doğranmış evelikler katılarak karıştırılır. Yeterince su ilave edilir. Eritilmiş pestil ve tuz katılır.  Evelikler pişince kişi başına göre yumurta kırılır. Yumurtalar içersinde lop olarak pişer. İsteğe göre üzerine doğranmış kişniş dökülür. 

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II Sayfa: 226

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 964    Eklenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 20 Kasım 2018 Salı