Hamsili Mısır Ekmeği - Giresun
MALZEMELER:
2 su bardağı fırın darısı unu, 15 adet hamsi, 2 su bardağı süt,1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı şeker, tuz.
HAZIRLANIŞI: Bir kapta kaynayan suya 15 adet orta boy kılcığı alınmış ve temizlenmiş hamsileri atarak 3-5 dakika kaynatıyoruz. Başka bir kapta fırın darısı ununa, sütü ilave edip karıştırıyoruz. Karıştırdığımız hamura tuz, şeker ve karabiberi ekledikten sonra haşlanmış olan hamsileri bir tabağa alıp, hamsileri parçalayarak hazırlanan hamurun içerisine atıp tekrar karıştırıyoruz. Hamurumuzu hazırladıktan sonra ısıtmış olduğumuz tavaya bir miktar tereyağı koyarak hamuru tavaya yayıyoruz. Alt yüzü kızarınca bir kapak yardımı ile ikinci yüzünü de çevirip pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Hamsili Mısır Ekmeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsili Mısır Ekmeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsili Mısır Ekmeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1843
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Mart 2018 Cuma