­ SULU PİLAV | Kültür Portalı

Sulu Pilav - Karaman

Sulu Pilav Tarifi

Sulu Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • Düğürcük,
  • tereyağı,
  • salça,
  • tuz,
  • taze biber,
  • soğan,
  • domates,
  • kuru kıyma. 

Sulu Pilav Nasıl Yapılır?

Tereyağı bir tencerede eritilir, çok az kuru soğan yağda kızartılır, taze biber eklenerek karıştırılır, domates de ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Kıyma sosa katılır, düğürcük bulgur ilave edilir, salça konur ve bir müddet 5 dakika kadar kavrulur, yeterli su ilave edilir ve kaynadıktan sonra hafif ateşte yarım saat pişirilir. İsteğe göre pul biber ve patates ilave edilir.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 3372    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı