­ AMASYA DÖNDÜRMESİ | Kültür Portalı

AMASYA DÖNDÜRMESİ - Amasya

• 1 kg. un • Su, tuz

• 1 su bardağı dövülmüş ceviz

• 1 su bardağı sıvı yağ

• 2 yumurta

 

Un elenir. 2 yumurta, tuz, su ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Dinlendirilmiş hamurun altına ve üstüne un serpilerek genişçe açılır. Un üzerine ince dövülmüş ceviz ve sıvı yağ sürülür. Hamur rulo şeklinde sarılır. İki ucu kapatılır. Rulo hamur 6 eşit parçaya bölünür. Her parça elle uzatılarak kendi ekseninde sarılarak yuvarlak yapılır. Yağlanmış zeminde elle bastırılarak 15 cm çapında yuvarlak olarak açılır. Kızdırılan yağda kızartılarak servis yapılır. Hazmı zor ve enerji değeri çok yüksek olduğundan kış aylarında tercih edilir.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1143    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi