­ GEDİKKAYA | Kültür Portalı

Gedikkaya - Giresun

İsmini verdiği Gedikkaya Mahallesi'nde yer alan, Giresun Adası'nın tam karşısında bulunan, Giresun merkezde Giresun Kalesi’nden başka mesire yeri olarak kullanılan bir diğer yükselti de kentin doğu kesiminde kartal gagasını andıran görünümü ile hemen dikkati çeken Gedikkaya’dır. Bu ismi almasının nedeni ise; kayalığı üzerinde insan ağzı biçiminde açılmış bir ‘yarık’ (gedik) olmasıdır. Halk arasındaki söylentiye göre Giresun’da yüzyıllardır şehrin güzelliğini anlatan, “Kayalıklar bile Giresun’un doğal güzelliğine hayran kaldığı için ağzı açık kalmış” denilmektedir.

Giresun Kalesi’ni doğudan sınırlayan küçük vadilerle Boğacık Vadisi arasında yükselen bu tepe manzara bakımından kente egemen bir konumdadır. Yükseltisi 200 metrenin üzerinde olan Gedikkaya genel yapı bakımından Giresun Kalesi’ne benzemektedir. Kuzey yönüne çok dik, doğu ve batı yönüne yüzde 20-50 eğim gösteren yamaçlarla açılan bu tepeden Giresun’u ve çevreyi seyretmek için geziler düzenlenmektedir. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu muhteşem kenti yüksekten izlemek için de ideal bir nokta.

Gedikkaya ve Giresun'da bulunan diğer yerleri ziyaretiniz için Giresun'da konaklayabileceğiniz bakanlık belgeli tesislere ulaşmak için tıklayınız. Giresun'dan dönerken alabileceğiniz seyahat hatıraları için tıklayınız.

Kaynak: Giresun il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Şehir merkezinde olup, hem araç hem de yaya ulaşımı kolaydır.
Gedikkaya Mahallesi Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11016    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Aralık 2021 Çarşamba