­ ABANA | Kültür Portalı

Abana - Kastamonu

Abana'nın Karadeniz’e olan toplam sahil şeridi 11 km olup, yüzölçümü 33 km'dır. İlçenin en yüksek yeri 300 m rakımlıdır. İlçenin 33 km’lik yüzölçümünün büyük bir bölümü, orman (kestane, çam, meşe) fundalık, çalılık, kayalık meskûn saha şeklindedir. Batısında Ezine ve İlişi, doğusunda Hacıveli ve Kuğu çayları dik yamaçları ve kanyonları geçerek Abana çevresinde denizle buluşurlar. Piknik ve geziler için ideal yerlerdir. Harmason Mahallesinde yaşlı çınarlar görülmeye değerdir. İlçenin güneyindeki Iğrava ve yukarısındaki Karabalçık mağarası, doğusunda bir zamanlar korsanlara barınaklık yapan Hacıveli koy’u ve Siyelik Kayaları ender doğal güzelliklerindendir.

Abana'da konaklama için çeşitli seçenekler mevcuttur. Kamp alanlarından ve konaklama tesislerinden yararlanılabilir. Tatil köyü, kiralık ev, pansiyon ve otel tipi tesislerde de uygun fiyatlara kalmak mümkündür. Son yılların gözde sporu trekking için çok sayıda parkur bulunmaktadır. Özellikle dağ içindeki yürüyüş alanı çok tercih edilmektedir.

Denize girmek için uygun plajlar bulunmaktadır. Abana'da denize girmek için en uygun dönem ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Temmuz ayının son haftasında düzenlenen Deniz Şenlikleri 3 gün sürer. Bu şenliklerde kültürel ve sanatsal birçok faaliyet yer alır.

Doğa Turizmi
Abana'nın Kastamonu İline uzaklığı 98km'dir. Ulaşım Abana-Bozkurt-Devrekâni –Kastamonu Devlet Karayolundan sağlanmaktadır.
Abana/ Kastamonu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17807    Eklenme Tarihi : 01 Ağustos 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Ağustos 2018 Çarşamba