­ YAPRAK SARMASI (ETLİ) | Kültür Portalı

Yaprak Sarması (Etli) - Sivas

Salamura asma yaprakları önceden yıkanır ve suda bırakılır. Soğan, maydanoz, kıyma, bulgurlar, domates, salça, tuz ve baharatı konulur, yarım su bardağı da su ilave edilerek iç hazırlanır. Yaprağın ortasına iç konulduktan sonra kenarları kapatılarak sıkıca sarılır, hepsi sarıldıktan sonra, üzerine zeytinyağı gezdirilir, yarım limon sıkılır ve suyu kararlanır. Sarmaların üzerine düz bir kapak konulduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilir. Malzemeler 500 gr. Asma Yaprağı 1 Kgr Orta Yağlı Kıyma ½ Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Su Bardağı Köftelik Bulgur ¼ Su Bardağı Pilâvlık Bulgur ½ Demet Maydanoz 1 Domates 2 Soğan 1 Yemek Kaşığı Salça 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Görüntülenme Sayısı : 5286    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe