­ İÇ PİLAV | Kültür Portalı

İç Pilav - Amasya

İç Pilav Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 su bardağı pirinç

• 1 baş kuru soğan

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 200 g koyun karaciğeri

• Tuz, yenibahar, karabiber

• 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

• 1 yemek kaşığı kuş üzümü

• 1 yemek kaşığı tereyağ

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Sıvı yağ içerisinde soğan kavrulur. Üzerine fıstık ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tuz ilave edilir. Bir başka kapta karaciğer tavla zarı büyüklüğünde doğranır, kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir. Pilav yapılacak tencerede 1,5 su bardağı su içersine tereyağ katılarak kaynatılır. Ayıklanmış yıkanmış pirinç, kavrulmuş soğan, fıstık ve ciğerler ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Pilav haline geldikten sonra ocak kapatılıp demlemeye bırakılır. 20 dakikalık demleme sonunda karabiber ve yeni bahar katılarak tahta kaşığın sapıyla karıştırılır. Servise hazırdır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1850    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi