­ OĞMA ÇORBASI | Kültür Portalı

Oğma Çorbası - Niğde

2 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı su

Tuz,  kırmızı toz biber, nane

Oğma Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Bir tencereye su koyup kaynatılır. Daha sonra su kaynarken, bir kabın içinde suyu üzerine un yavaş yavaş serpiştirerek karıştırılır. Sert hamur haline getirilir ve avuç içinde iki parmakla ovuşturarak, yuvalanır mercimek büyüklüğünde taneler oluşturulur. Ve kaynamakta olan suyun içerisine yavaş, yavaş ve karıştırarak dökülür. 8-10 dakika kaynatıldıktan sonra, ateşten indirilir ve üzerine bir su bardağı soğuk su gezdirilir. Diğer bir kapta tereyağı eritilir ve yağı kızarınca toz biber dökülerek kavrulur. Daha sonra yağ da kavrulan biber çorbanın üzerine gezdirilir ve servise yapılır. Afiyet Olsun Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yarpuz yada nane ilave edilir.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5572    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba