­ HALUJ | Kültür Portalı

Haluj - Düzce

• 2 tatlı kaşığı fesleğen
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri miktar su

Haluj Nasıl Yapılır

Yarım kilogram un, tuz ve yeter miktarda su bir kabın içerisinde yoğrulur. Bu şekilde kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur, mantı yufkası inceliğinde oklava ile açılır. Açılan hamur, 5-6 cm çapında yuvarlak olacak şekilde kesilir. Bu aşamada, Abaza Peyniri ve fesleğen karıştırılarak bir harç elde edilir. Bu harçtan, kesilen yuvarlak hamurların içerisine - ortasına konur ve katlayıp kapatılır. Hazırlanan bu parçalar suda haşlanarak pişirilir. Ayranla birlikte sıcak olarak ikram edilir. Tercihe göre üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber veya sarımsaklı yoğurt gezdirilebilir.

Hazırlama Süresi; 60 dakika 6/8 kişilik

Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 4507    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe