­ KOCAKARI GERDANI | Kültür Portalı

Kocakarı Gerdanı - Rize

Kocakarı Gerdanı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Bir su bardağı süt 
  • Bir su bardağı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir paket karbonat 
  • 250 gr margarin 
  • Bir su bardağı nişasta
  • Alabildiğince un

İç Malzemesi:

  • Tereyağı
  • 3 su bardağı kıyılmış fındık

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • Su
  • Limon suyu

Kocakarı Gerdanı Nasıl Hazırlanır?

Unun ortasını havuz gibi açılarak kenarlarına karbonat serpilir. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince yoğurma kabının üzeri nemli bir bezle kapatılarak dinlendirilir. Daha sonra hamur parçalara bölünerek nişasta yardımıyla ince ince açılır. Açılan yufkaların ortasına fındık serpilip oklavaya gevşek bir şekilde sarılarak oklavanın iki kenarından içeriye doğru yufka büzülerek oklavadan çıkarılır ve 3 cm büyüklüğünde kesip tepsiye dizilir. Tereyağı eritilip tepsinin üzerine dökülerek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulan tatlının üstüne hazırlanan ılık şerbet dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2205    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2020 Pazartesi