­ NOHUTLU KELLE | Kültür Portalı

Nohutlu Kelle - Mardin

Malzemeler: 1 adet ütülenmiş kuzu kelle, 500 gr nohut, 1 tatlı kaşığı tuz, Kelle, Mardin’de nohutlu yapılır. Kelle çok zor temizlenir. Güzel ütülenmiş kelleler, soğuk suda bekletilir ve iyice temizlenir. Yıkanan kelleler ikiye ayrılır, ayrılan parçalar kemikleri ezilmeden iyice temizlenir. Çünkü kemikler parçalanırsa kemikleri ayıklamak zordur. Sonra ateşe alınır kaynatılır. Kelle derisi iyice pişince ateşten indirilir. Bu arada önceden ıslatılan nohutlar da ayrı bir tencere de pişirilir. Daha sonra da kemiklerinden ayıklanan kelle üzerine nohut ve tuz eklenerek 20 dakika kaynatılır. İsteğe göre servis tabağına limon veya sirke katılır. Afiyet olsun. Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sakatat Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1380    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba