­ MÜRDÜMÜK ÇORBASI | Kültür Portalı

Mürdümük Çorbası - Muğla

Malzemeler: - 1,5 su bardağı mürdümük - 1 orta boy kuru soğan - 2 yemek kaşığı salça - 1-2 yemek kaşığı toz kırmızı biber - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz - 5-6 su bardağı sıcak su Yapılışı: Mürdümükler yıkanır, süzülür. Yarım saat kadar ıslatılırsa daha çabuk pişer. Soğan doğranır, ocağa alınan bir tencerede ısıtılan zeytinyağında sararana kadar kavrulur. Salça, toz kırmızı biber ve mürdümükler de ilave edilip kavrulduktan sonra sıcak su konur, kaynayana kadar karıştırılır. Taneler yumuşayıp suyu ile özleşince çorba hazırdır. Servisi, sıcak yapılır. Yerken üzerine tercihe göre turunç ya da limon sıkılır. Datçalıların “pava” dedikleri ezme ise soğan ile birlikte haşlanan mürdümüklerin, ezilip krema kıvamına getirildikten sonra üzerine zeytinyağı ve limon suyu, tercihe göre sarımsak ve dereotu ekleyerek yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 2840    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi