­ ŞİBİT TATLISI (ŞEPİT) | Kültür Portalı

Şibit Tatlısı (Şepit) - Ankara

Şibit Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • Yarım kilogram un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • Şurup: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 125 gram tereyağı

Şibit Tatlısı Yapılışı:

Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Nemli bezin altında 10 dakika dinlendirilir. İki eşit parçaya bölünür her bir parça yufka kalınlığında açılır, sac üzerinde hafifçe pişirilir. Şurubun Hazırlanışı: Su ve şeker tencerede kaynatılır, içine tavada eritilen tereyağı eklenir. Baklava şeklinde kesilen hamur önceden hazırlanan şuruba katılır. Fazla beklemeden içinden alınarak servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Ankara Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5896    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2020 Pazartesi