­ KURU YUFKA | Kültür Portalı

Kuru Yufka - Zonguldak

Kuru Yufka

Kuru Yufka İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

5000 gr un
3 lt su
30 gr tuz
 

Kuru Yufka Nasıl Hazırlanır?

Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz. Her biri 80 gr olan 80 farklı parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklavayla yuvarlak şekilde açınız. Açarken yapışmaması için un kullanınız. Önceden sac ocağınızı ya da tavanızı ısıtınız. Her bir parçayı arkalı önlü çevirerek pişiriniz. Yufka kas katı halini aldıktan sonra, tülbente sararak saklayınız. Gerektiğinde üstüne su sıkmak yoluyla yumuşatarak kullanınız. 

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 3039    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi